Onze jongens in de jungle

Documentaire

VAN SCRIPT TOT DISTRIBUTIE


Op zondag 9 februari 2020 ging in Nederland de documentaire ‘Onze Jongens in de Jungle‘ in première in het Chasse Theater te Breda. Daarna was de film in ruim 21 bioscopen door heel het land te zien en beleefde zijn internationale premiere op 5 Maart bij TBL Cinema in Paramaribo te Suriname. De TV versie was te zien bij Omroep MAX op en had op de piek ruim een half miljoen kijkers bij NPO2.

De docu gaat over verhalen van Nederlandse soldaten die hun dienstplicht in Suriname vervulden. Een bijzondere film met verhalen over een vergeten leger.


Cinema trailer
Making off
Premiere film Breda feb 2020

DVD Onze jongens in de jungle

Na een succesvolle bioscooprelease van Onze jongens in de jungle en een ingekorte uitzending op NPO is de volledige film nu te bestellen op DVD. 

Research

Regisseur Jelmar Hoekstra had op zolder een houten reiskoffer met spullen van zijn oom gevonden die in Suriname was geweest. In de koffer zat een kapmes, een opgezette Kaaiman en jungle instructie boekje. Tijdens zijn research kwam hij persoonlijke verhalen van de inmiddels bejaarde Nederlandse dienstplichtigen en beroepsmilitairen tegen die de basis vormden voor de documentaire.

Het resultaat is een onderhoudend filmdocument geworden vol nostalgie, avontuur en soms tragiek. Te zien zijn sterk verbeterde 8 mm opnames van jonge mannen die op piranha’s vissen, zich met een kapmes door het  oerwoud banen of de gevolgen van een noodlottig ongeval met een antitankmijn waarvan Wim Vos getuige was en dit voor zijn leven nooit meer zal vergeten.


In deze raamvertelling wordt uniek archiefmateriaal met verhalen van toen verbonden met verhalen van nu.


Podcast


Distributie

Cras nec arcu et ligula rhoncus egestas. Donec malesuada nulla non erat semper, eget molestie nisi pharetra. Cras nec arcu et ligula rhoncus egestas. Donec malesuada nulla non erat semper, eget molestie nisi pharetra.

TV

In samenwerking met omroep MAX was in juni 2020 de TV uitzending bij NPO2 te zien. Op de piek keken ruim een half miljoen mensen naar de documentaire.


Publicaties


Parbode

NoordHollands dagblad

Filmkrant

Bloemgracht 126h – 1015 TP Amsterdam – Studios
Ambachtsweg 2 – 4854 MK Breda – Office

T +31 85 105 1910
contact@playbackimages.com

partners