Onze jongens in de jungle

Documentaire

VAN SCRIPT TOT DISTRIBUTIE


Op zondag 9 februari 2020 ging in Nederland de documentaire ‘Onze Jongens in de Jungle‘ in première in het Chasse Theater te Breda. Daarna was de film in ruim 21 bioscopen door heel het land te zien en beleefde zijn internationale premiere op 5 Maart bij TBL Cinema in Paramaribo te Suriname. De TV versie was te zien bij Omroep MAX op en had op de piek ruim een half miljoen kijkers bij NPO2.

De docu gaat over verhalen van Nederlandse soldaten die hun dienstplicht in Suriname vervulden. Een bijzondere film met verhalen over een vergeten leger.


CINEMA TRAILER

Luister hier naar de podcast die we maakten voor de documentaire ‘Onze jongens in de jungle’ die online, bij Max op NPO radio2 en bij ABC radio in Suriname te beluistern was. We hebben de stemacteur gecast, tekst uit dagboek herschreven en alle sound effects en design gedaan naast muziek die speciaal voor de docu was gecomponeerd door Hielke Praagman.

MAKING OFF
PREMIERE BREDA – CHASSE THEATER

Research

Regisseur Jelmar Hoekstra had op zolder een houten reiskoffer met spullen van zijn oom gevonden die in Suriname was geweest. In de koffer zat een kapmes, een opgezette Kaaiman en jungle instructie boekje. Tijdens zijn research kwam hij persoonlijke verhalen van de inmiddels bejaarde Nederlandse dienstplichtigen en beroepsmilitairen tegen die de basis vormden voor de documentaire.

Het resultaat is een onderhoudend filmdocument geworden vol nostalgie, avontuur en soms tragiek. Te zien zijn sterk verbeterde 8 mm opnames van jonge mannen die op piranha’s vissen, zich met een kapmes door het  oerwoud banen of de gevolgen van een noodlottig ongeval met een antitankmijn waarvan Wim Vos getuige was en dit voor zijn leven nooit meer zal vergeten.


In deze raamvertelling wordt uniek archiefmateriaal met verhalen van toen verbonden met verhalen van nu.

Distributie

We verzorgden een internationale bioscoop distributie in Nederland en Zuid-Amerika. En waren meerdere keren te zien in mooie filmhuizen zoals; Het Chasse Theater, Het Ketehuis, Lantarenvenster, Focus, Cinema Oostereiland, Heerenstraat theater, TBL Cinema Paramaribo etc. Hier gaven wij verschillende Q&A’s samen met cast & crew.

Na de bioscoop release hebben we de documentaire tevens uitgebracht op DVD.

TV

In samenwerking met omroep MAX was in juni 2020 de TV uitzending bij NPO2 te zien. Op de piek keken ruim een half miljoen mensen naar de documentaire.


Publicaties


Parbode

NoordHollands dagblad

Filmkrant

Bloemgracht 126h – 1015 TP Amsterdam – Office
T +31 (0)20 210 15 87
contact@playbackimages.com

partners