About

Playback Images is een in Amsterdam gevestigd productiebedrijf en maakt hoogwaardige documentaires, tv programma’s en series. Voor bioscoop, tv, streamers en online. Of het nu gaat om een documentaire, een samenwerking met musea of merken: Playback Images is een allround creatief productiehuis met in-house full service postproductie-faciliteiten en een sterke journalistieke achtergrond. We ontwikkelen formats, schrijven scripts en verzorgen de productie en shoots. We dragen zorg voor de afwerking, van post tot oplevering, en regelen de distributie.

Onze focus ligt op het maken van historisch gedreven projecten, maar we kijken natuurlijk ook naar recente verhalen en ontwikkelen creatieve content. We hebben een rijke ervaring in research en omgaan met diverse archieven. De combinatie hiervan met nieuw gedraaid materiaal is echt een signature in onze producties. Iets waarmee we ook onze stempel drukken in een vorm die past bij deze tijd.

We werken met deels een vast team dat goed op elkaar is ingespeeld. Per productie bepalen we de meest geschikte rolverdeling: denk bijvoorbeeld aan draaien op extreme locaties zoals in het water, in de natuur maar ook op redactioneel, creatief en journalistiek vlak. Diversiteit voor en achter de camera krijgt ook onze aandacht en we vinden dit een belangrijk thema binnen het vakgebied.

Zie ook ons NAPA member portaal: https://www.producentenalliantie.nl/members/playback-images.html 

[Read in English]

Eerder werkten we al voor

Bloemgracht 126h – 1015 TP Amsterdam – Office
T +31 (0)20 210 15 87
contact@playbackimages.com

partners